adscode
adscode
adscode

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye İran'da Suikasta Uğradı

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin İran'da suikasta uğradığı haberi ve yaşanan gelişmeler

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye İran'da Suikasta Uğradı

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, İran'da suikasta uğrayarak şehit oldu. Hamas ve İran'dan ardı ardına açıklamalar geldi. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, olayı değerlendirmek için Kanal7-ÜLKE TV ortak yayınına katıldı. Bakan Fidan, geçtiğimiz günlerde İran'da gerçekleşen olayı anlattı. Cumhurbaşkanı'nı temsilen Tahran'a gittiğini ve Haniye ile yemin töreninde karşılaştıklarını dile getirdi. Fidan, Haniye'nin vefat haberini alır almaz büyük bir üzüntü yaşadığını ve onu Allah'ı hatırlatan bir insan olarak tanımladı.

Haniye'nin liderlik özelliklerine ve Filistin davasına olan bağlılığına vurgu yapan Fidan, Hamas'ın ateşkesi kabul etmesi için yaptıkları çabalardan da bahsetti.

İsrail'in topraklarını genişletme politikasından vazgeçmeyeceğini belirten Fidan, direnişin devam edeceğini ve uluslararası sistemin İsrail ile ilişkilerini kontrol etmesi gerektiğini söyledi. Suikastın İran'da gerçekleşmesinin sembolik bir adım olduğunu ifade eden Fidan, İsrail'in İran'a operasyon yapabileceğini dile getirdi. Ancak İran'ın vereceği cevabın ne olacağının belirsiz olduğunu söyledi.

Son olarak, İsrail'in yayılmacı politikaları devam ettiği sürece direnişin devam edeceğini ve dünya üzerindeki tehdit unsuru olarak lanse edileceğini belirten Fidan, İsrail'in toprak çalmayı sürdürmesi halinde direnişin süreceğini vurguladı.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder