Hatay'daki Depremlerde Prefabrik Çarşılar Esnafa İş Kapısı Açtı

6 Şubat 2023'teki depremlerde Hatay'da çok sayıda evin yanı sıra iş yerleri de yıkıldı veya hasar aldı. İş yerlerini kaybeden esnaf için valilik öncülüğünde çeşitli kurumların işbirliğiyle kurulan prefabrik çarşılar, esnafın tic

Hatay'daki Depremlerde Prefabrik Çarşılar Esnafa İş Kapısı Açtı

Hatay merkezli depremlerde çok sayıda ev ve iş yerinin yıkılmasının ardından valilik öncülüğünde çeşitli kurumların işbirliğiyle kurulan prefabrik çarşılar, esnafın yeniden iş yapabilmesi için önemli bir fırsat sunuyor. Kentin 36 farklı noktasında oluşturulan çarşılarda gıdadan giyime, kuaförden tesisatçıya kadar birçok sektörde esnaf hizmet veriyor. Depremler nedeniyle iş yerini kaybeden esnaflar, prefabrik çarşılar sayesinde müşterilerine hizmet vermeye devam ediyor.

Birçok esnaf, depremlerin ardından kendi çabalarıyla işletmelerini yeniden kurmaya çalıştıklarını ancak devletin prefabrik çarşılarla sunduğu destek sayesinde daha iyi koşullarda çalışabildiklerini belirtiyor. Bu prefabrik çarşılar esnaflara hem iş yapma imkanı sunarken hem de daha steril bir ortamda hizmet vermelerine olanak tanıyor. Depremlerde iş yerini kaybeden esnaflar, prefabrik çarşılar sayesinde hayatlarına kaldıkları yerden devam edebilme imkanı buluyor. Bu sayede ticari faaliyetlerini sürdürebilen esnaflar, hem depremzede hemşehrilerine hizmet sunarken hem de kendi geçimlerini sağlayabiliyor.

Prefabrik çarşılar, esnafın dayanışma içerisinde faaliyetlerini sürdürdüğü, komşularıyla destek vererek beraber kalkınmaya çalıştığı bir ortam sunuyor. Bu sayede esnaflar, zorlu süreçleri atlatıp yeniden ayakta kalma mücadelesine devam ediyor. .