adscode
adscode
adscode

Havza ilçesinde Buğday Hasadında Verim Artışı Yaşandı

Havza ilçesindeki buğday hasadında Müdür Sağlam, bu yılın veriminde artış yaşandığını açıkladı.

Havza ilçesinde Buğday Hasadında Verim Artışı Yaşandı

Havza ilçesinde buğday hasadına katılan Müdür Sağlam, geçen yıl Samsun'da toplam 980 bin dekar alanda 330 bin ton rekoltenin olduğunu hatırlattı.

Buğday alanlarının daha çok Havza, Vezirköprü, Ladik, Asarcık ve Kavak ilçelerinde bulunduğunu belirten Sağlam, bu yıl hasatın başladığını ve genel verimde geçen yıla göre herhangi bir fark olmadığını ifade etti. Güneye bakan kısımlarda kuraklık nedeniyle yüzde 10 gibi bir kısalma yaşandığını ancak genel anlamda kalitenin arttığını belirtti.

Özellikle buğdayın iç öz dedikleri protein miktarında büyük bir artış olduğunu vurgulayan Müdür Sağlam, geçtiğimiz aylarda yaşanan kuraklığın kaliteyi olumlu etkilediğini söyledi.

Tarlaların güneş alan kısımlarında boylarda kısalma ve verimde düşme olduğunu belirten Sağlam, ancak mayıs yağmurları ile birlikte ürün kalitesinde olumlu gelişmeler yaşandığını ve ürün rekoltesinde artış gözlendiğini aktardı. Sağlam, çiftçilerin depolama ve satışlarını takip ettiklerini ve piyasayı yakından izlediklerini de ekledi.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder