adscode
adscode
adscode

Haydarpaşa Garı'nda Restorasyon Çalışmaları ve Arkeolojik Park Projesi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Haydarpaşa Garı'ndaki restorasyon çalışmalarını ve Arkeolojik ve Endüstriyel Miras Parkı Projesi'ni inceledi. Bakan Uraloğlu, tarihi garın restorasyonunu ve arkeolojik kazılardan çıkan bu

Haydarpaşa Garı'nda Restorasyon Çalışmaları ve Arkeolojik Park Projesi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Haydarpaşa Garı'nda gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarını ve dünyada bir ilk olacak Arkeolojik ve Endüstriyel Miras Parkı Projesi'ni yerinde inceledi.

Haydarpaşa Garı'nın tarihi ve mimari önemine vurgu yapan Bakan Uraloğlu, 1906 yılında inşa edilen ve sonradan çıkan yangın sonucu zarar gören garın restorasyonunun iki aşamada gerçekleştirildiğini belirtti. İlk etapta çatı restorasyonunu tamamlayarak garın orijinal haline kavuşturduklarını ifade etti.

Ayrıca, Haydarpaşa Garı sahasında gerçekleştirilen arkeolojik kazılarda Osmanlı, Roma ve Bizans dönemlerine ait önemli yapı kalıntılarına rastlandığını ve bu buluntuların korunması için Arkeolojik ve Endüstriyel Miras Parkı Projesi'ni hayata geçirdiklerini söyledi.

Projenin toplam alanının 475 bin metrekare olduğunu belirten Uraloğlu, 400 bin metrekarelik kısmın arkeolojik park, 75 bin metrekarelik kısmın demiryolu ve işletme alanları olarak planlandığını aktardı.

Bakan Uraloğlu, İstanbul'un kültürel ve tarihi zenginliklerini korumak ve tanıtmak amacıyla yürütülen çalışmaların şehrin turizm potansiyelini artıracağını ve Haydarpaşa Garı'nın tarihi dokusunu koruyarak ziyaretçilere benzersiz bir deneyim sunacağını belirtti. Projelerin tamamlanmasıyla Haydarpaşa Garı'nın bu yıl içinde tamamen restore edilerek halkın ziyaretine açılacağını sözlerine ekledi.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder