adscode
adscode
adscode

Hayvan Haklarına İlişkin Yeni Kanun Kabul Edildi

30 Temmuz'da TBMM Genel Kurulunda kabul edilen ve Cumhurbaşkanı tarafından onaylanan yeni kanun ile sahipsiz hayvanlar için önemli düzenlemeler getirildi.

Hayvan Haklarına İlişkin Yeni Kanun Kabul Edildi

30 Temmuz'da TBMM Genel Kurulunda kabul edilen ve Cumhurbaşkanı tarafından onaylanan kanuna göre, sahipsiz hayvanlar artık ilgili belediyeler tarafından hayvan bakımevine götürülecek. Rehabilite edilen köpekler sahiplendirilinceye kadar bu yerlerde barındırılacak. Tehlike oluşturan ve kontrol edilemeyen hayvanlar için Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu'nun ilgili maddeleri uygulanacak.

Belediyeler, 2028 yılına kadar hayvan bakımevleri kurmak ve rehabilite işlemlerini gerçekleştirmek için kesinleşmiş en son bütçe gelirlerinin belirli oranlarını kaynak olarak aktaracak.

Yükümlülüklerini yerine getirmeyen belediye yetkililerine hapis cezası verilecek ve sahipli hayvanlarını terk edenler için idari para cezaları artırılacak. Bu yeni kanun, hayvan haklarını korumak ve sahipsiz hayvanlara daha iyi bir yaşam sağlamak amacıyla önemli adımlar atmaktadır.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin