adscode
adscode
adscode

Hayvan Koruma Kanunu'nda Değişiklik Teklifi TBMM'de Görüşülüyor

TBMM'de Hayvanları Koruma Kanunu'nda yapılacak değişiklikler gündemde. Sahipsiz hayvanların bakımı, sahiplendirilmesi ve hayvan bakımevlerinin tanımında yapılan değişiklikler detaylarıyla inceleniyor.

Hayvan Koruma Kanunu'nda Değişiklik Teklifi TBMM'de Görüşülüyor

TBMM'de Hayvanları Koruma Kanunu'nda yapılacak değişiklikler gündeme geldi. Buna göre, Kanun'un amaçları arasına "insan, hayvan ve çevre sağlığı gözetilmek kaydıyla" ifadesi eklenecek. Sahipsiz hayvanlara ilişkin çalışmalarda netlik sağlanması ve kedi ve köpeklerin sahiplendirilmesi için tanımlar açık bir şekilde belirlenecek. Hayvan bakımevlerinin tanımında da değişiklik yapılacak.

Bakanlıktan izin alınarak kurulan ve hayvanların sahiplendirilinceye kadar barındırıldığı ve rehabilite edildiği tesisler artık hayvan bakımevleri olarak tanımlanacak. Sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanların bakımı için kurulan bu tesisler, yerel yönetimler ve gönüllü kuruluşlarla iş birliği içinde çalışacak. Sahipsiz hayvanların sahiplendirilinceye kadar bakımlarını üstlenecek ve eğitim çalışmaları yapacaklar. Hayvan bakımevlerine alınan hayvanlar, Tarım ve Orman Bakanlığı veri tabanına kaydedilecek. Rehabilite edilen köpekler sahiplendirilinceye kadar burada barındırılacak.

Ancak, tehlike oluşturan veya tedavi edilemeyen hayvanlar için Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu'nun ötenazi hükümleri uygulanacak. Yerel yönetimler, sahipsiz hayvanların toplanması ve bakımı konusunda Avrupa Sözleşmesi'ne uygun idari tedbirleri alacak.

Sahipsiz hayvanları terk etmek veya bakımevinden çıkarmak yasaklanacak, böylece hayvanların korunması ve sahiplendirilmesi sürecinin düzgün şekilde yürütülmesi sağlanacak. TBMM'deki görüşmelerin ardından teklifin detayları netlik kazanacak ve yürürlüğe girecek. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin