adscode
adscode
adscode

Hayvan Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi Yasalaştı

Sahipsiz hayvanlara yönelik düzenlemeler içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.

Hayvan Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi Yasalaştı

Son dakika köpek haberleri: Sahipsiz hayvanlara yönelik düzenlemeler içeren Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.

Kanunla, Hayvanları Koruma Kanunu'nda değişikliğe gidilerek, Kanun'un amaçlarına "insan, hayvan ve çevre sağlığı gözetilmek kaydıyla" ifadesi ekleniyor.

Sahipsiz hayvanlara ilişkin yürütülecek çalışmalarda, tereddüde mahal verilmemesi, kedi ve köpeklerin sahipli hayvan statüsüne alınabilmesi için Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığı veri tabanına kaydedilmesi zorunluluğu bulunduğundan "sahipli hayvan" ve "sahipsiz hayvan" kavramları açık şekilde tanımlanacak.

Hayvan Bakımevinin tanımı değişerek, "Bakanlıktan izin alınmak suretiyle kurulan ve hayvanların sahiplendirilinceye kadar barındırıldığı ve rehabilite edildiği bir tesis" şeklinde düzenlenecek.

Hayvan bakımevlerine alınan hayvanlar Tarım ve Orman Bakanlığı veri sistemine kaydedilecek ve rehabilite edilen köpekler sahiplendirilinceye kadar burada barındırılacak. Veteriner hekimler, insan sağlığına teşkil eden hastalıklı hayvanlara ötenazi kararı verebilecek. Belediyelerin sahipsiz hayvanları koruma ve sahiplendirme çalışmalarına destek vermek amacıyla hayvan bakımevleri kurması zorunlu hale getirildi. Belediye başkanları ve yetkilileri, hayvan bakımevi kurmak için ayrılan kaynağı kullanmamaları durumunda hapis cezasıyla karşı karşıya kalabilirler. Kedi ve köpek sahipleri, hayvanlarını dijital kimliklendirme yöntemleriyle kayıt altına almak zorunda olacak.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin