adscode
adscode
adscode

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten Önemli Açıklamalar

Bakan Şimşek'in yaptığı açıklamalar ve Türkiye'nin ekonomik durumu hakkında detaylı bilgiler

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten Önemli Açıklamalar

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yaptığı açıklamalarda Gri listeden çıkışlarının bir ekip çalışması olduğunu belirtti.

Bakan Şimşek, listeden çıkmalarının Türkiye'nin güvenilirliğini ortaya koyduğunu vurgulayarak, Finansal sistemlerinin sağlıklı işlemesi ve itibarlı olması gerektiğini söyledi. Ayrıca, terörizmin finansmanıyla mücadeleyi bir öncelik haline getirdiklerini ve Gri listeden Türkiye'nin oybirliğiyle çıkarıldığını ifade etti. Bakan Şimşek, bu başarının devamı için MASAK'ın idari kapasitesinin geliştirileceğini ve yapay zekanın devreye alınacağını belirtti. Ekonomik konularda da değerlendirmelerde bulunan Bakan Şimşek, cari açık konusunda başarı sağlandığını söyledi.

Geçen yıl 57 milyar dolar olan cari açığın bu yıl 26 milyar dolara düşeceğini tahmin ettiklerini belirten Bakan, devletin aktif olarak işin içinde olduğu sanayi politikasıyla dengelerin sağlanacağını söyledi.

Son olarak, rezerv birikiminin şirketlerin ve vatandaşların portföy tercihleri ve dış kaynaklardan geldiğini belirten Bakan Şimşek, Türkiye'nin ekonomik durumunun olumlu yönde ilerlediğini ve yapılan rasyonel politikaların yatırımcı güvenini artırdığını dile getirdi. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder