adscode
adscode
adscode

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Reel Sektör Temsilcileriyle Yeni Vergi Taslağını Tartışacak

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın hazırladığı yeni vergi taslağı, reel sektör temsilcileriyle değerlendirilecek. Taslakta üretici, sanayici ve ihracatçılara yönelik düzenlemeler yer alıyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Reel Sektör Temsilcileriyle Yeni Vergi Taslağını Tartışacak

Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergide adalet ve etkinliğin sağlanması, kayıt dışılığın azaltılması ve çok kazanandan çok, az kazanandan daha az vergi alınması gibi amaçlarla hazırlanan yeni vergi taslağı üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Taslak, vatandaşı doğrudan ilgilendirmese de, reel sektörü yakından ilgilendiren düzenlemeler içeriyor. Bakan Berat Albayrak'ın taslağın detaylarını reel sektörün önde gelen kuruluşlarıyla paylaşacağı belirtiliyor.

İş dünyasının yeni düzenlemelere ilişkin görüş ve önerilerini alacak olan Bakan, pazartesi günü Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda iş dünyası temsilcileriyle buluşacak. Pakette, çok uluslu şirketlere asgari kurumlar vergisi, yerel asgari kurumlar vergisi ve asgari gelir vergisi gibi düzenlemeler yer alıyor. Bu detaylar, reel sektör temsilcilerine anlatılacak ve onların görüşleri alınacak. Taslak vergi çalışması, iş dünyasının görüşlerinin alınmasının ardından hükümetin ve partinin ilgili organlarına iletilecek.

Vergilendirilmemiş alan bırakılmaması amacıyla yürütülen düzenleme çalışmalarının, Orta Vadeli Program'da yer alan hedefler doğrultusunda devam etmesi öngörülüyor. Bu paketlerle vergi sistemindeki etkinliğin artırılması da hedefleniyor.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder