adscode
adscode
adscode

Hazine ve Maliye Bakanlığı Taşra Teşkilatında Yapılan Değişiklikler Resmi Gazete'de Yayımlandı

Hazine ve Maliye Bakanlığı taşra teşkilatında yapılan düzenleme ile ilgili son değişiklikler Resmi Gazete'de yayımlandı. Defterdarlıkların ve vergi dairesi başkanlıklarının birleştirilmesi ve yeni yapılanmalar hakkında detaylı bilgi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Taşra Teşkilatında Yapılan Değişiklikler Resmi Gazete'de Yayımlandı

Hazine ve Maliye Bakanlığı taşra teşkilatında yapılan düzenlemeyle ilgili yeni değişiklikler Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bakan Mehmet Şimşek'in kamuda tasarruf düzenlemeleri kapsamında defterdarlıkların ve vergi dairesi başkanlıklarının birleştirilmesi kararı uygulamaya alındı. Yapılan düzenleme ile defterdarlıkların görev ve fonksiyonları yeniden düzenlendi ve GİB'e bağlı olarak kuruldu. Kararnameyle 29 ilde bulunan vergi dairesi başkanlıkları defterdarlığa dönüştürülürken bulundukları ilin ismini aldı. Vergi dairesi başkanları, defterdar unvanına sahip oldu. Vergi dairesi başkanlığı bulunmayan 52 ilde yeni defterdarlıklar kuruldu. Böylece GİB ülke genelinde tek tip örgüt yapısına kavuştu.

Düzenlemeyle Bakanlık taşra teşkilatında bulunan Muhasebat ve Muhakemat birimlerinin görevleri aynen korunarak doğrudan Gelir İdaresi Başkanlığına tabi defterdara bağlı çalışması sağlandı. Yeni düzenlemelerle defterdarın yetkileri de artırıldı ve taşrada Bakanlığın en büyük memuru olarak görev yapacak.

Ayrıca, kamu harcamalarının gözden geçirilmesi ve tasarruf sağlanması konularında Hazine ve Maliye Bakanlığına izleme ve raporlama görevleri de verildi. Kararname 1 Eylül'de yürürlüğe girecek. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder