Hindistan ve İsrail Arasındaki Güçlü Bağlar

Hindistan ile İsrail arasındaki ilişkilerin güçlenmesi ve nedenleri

Hindistan ve İsrail Arasındaki Güçlü Bağlar

Hindistan Başbakanı Narendra Modi'nin liderliğinde, Hindistan ile İsrail arasındaki ilişkiler gün geçtikçe daha da güçleniyor. Gaza'daki olaylara rağmen Modi hükümeti, Tel Aviv ile olan bağlılığını sürdürüyor ve ilişkilerin güçlendirilmesi gerektiğini vurguluyor. Bu yakınlaşma sadece siyasi değil, aynı zamanda sosyal düzeyde de kendini gösteriyor. Ülke genelinde yapılan anketlerde İsrail vatandaşlarının da Hindistan ile iyi ilişkileri desteklediği görülüyor. Hindu milliyetçileri de aynı tutumu benimseyerek Modi hükümetinin izlediği siyaseti destekliyor. İki ülke arasındaki ilişkilerin artmasında üç ana faktör etkili olmuştur. İlk olarak, Hindistan ve İsrail arasındaki terör tehditlerine karşı ortak bir güven duygusu mevcut. İkinci olarak, uluslararası ticaretin gelişmesiyle birlikte askeri alanda yapılan işbirlikleri de artmıştır. Üçüncü olarak ise Hindistan, ABD ve Batı ile ilişkilerini güçlendirme çabası içinde. Hindistan'ın İsrail'e duyduğu sempati, Hindu milliyetçileri için bir örnek teşkil ediyor. İsrail'in başarılı modeli, onların kendi ülkeleri için hedefledikleri bir yapı olarak görülüyor. ancak, bölgedeki çatışmalar ve terör tehditleri nedeniyle Hindistan'ın iki cephede aynı anda mücadele etmesi zorunluluğu ortaya çıkıyor. Sonuç olarak, Hindistan'ın İsrail ile olan ilişkileri sadece siyasi değil ekonomik ve güvenlik açısından da önem taşıyor. İki ülke arasındaki ortak çıkarlar, ilişkilerin daha da güçlenmesini sağlamaktadır. .