adscode
adscode
adscode

Hizmet İş Sendikası Diyarbakır'da İşçi Kıyımına Karşı Çadır Nöbetine Başladı

Hizmet İş Sendikası, DEM Partili belediyelerin işçi kıyımına karşı Diyarbakır'da çadır nöbetine başladı. İşçiler işe iadesi için mücadele etmeye devam ediyor.

Hizmet İş Sendikası Diyarbakır'da İşçi Kıyımına Karşı Çadır Nöbetine Başladı

DEM Partili belediyelerin işçi kıyımı devam ederken Hizmet İş Sendikası dün Diyarbakır’da kapı önüne konan emekçiler için Bağlar Belediyesi önünde çadır nöbeti başlattı.

Burada açıklama yapan Hizmet İş Sendikası Genel Sekreter Yardımcısı Zekeriya Koca, işçilerin işe iadesi olana dek mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti. İşten çıkarılan işçiler DEM Partililerin kendi yandaşlarını işe almak için yer açtığını söyleyerek uğradıkları baskıları anlattı. DEM Partililer ise işçilerin sesini batırmak için eylem alanındaki tüm çim biçme makinelerini çalıştırmaya başladı.

Diğer yandan, Diyarbakır Büyükşehir, Kayapınar, Sur, Bağlar, Yenişehir ve Ergani belediyelerinde sebepsiz yere işçilerin ekmeğiyle oynandığını belirten Koca, 308 emekçinin haksız ve hukuksuz bir şekilde iş akdi feshedildiğini açıkladı. İşten çıkarılanlar arasında evlat nöbeti tutan Gülbahar Aşiri de bulunmaktadır. Hizmet-İş Sendikası Şube Başkanı Ercan Kahraman ise işten atmaların devam ettiğini ve işçilerin ekmeğine göz dikildiğini ifade etti. Eyleme destek veren işçiler, işlerine geri alınana kadar mücadelelerine devam edeceklerini belirttiler. Özgünleştirilen Haber MetniHizmet İş Sendikası, DEM Partili belediyelerin işçi kıyımına karşı Diyarbakır'da çadır nöbetine başladı.

Sendika yetkilileri ve işçiler, haksız ve hukuksuz bir şekilde işlerinden çıkarılan işçilere destek olmak amacıyla Bağlar Belediyesi önünde çadır kurarak eylem başlattı. İşçilerin işe iade edilmesi talebiyle yapılan eyleme, sendika üyeleri ve destekçileri katıldı.

Hizmet İş Sendikası Genel Sekreter Yardımcısı Zekeriya Koca, yaptığı açıklamada işçilerin haklarını sonuna kadar savunacaklarını ve mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti.

İşten çıkarılan işçiler ise DEM Partili belediyelerin kendi yandaşlarını işe almak için işçileri işlerinden çıkardığını iddia ederek yaşadıkları baskıları anlattı.

Eylem alanında tüm çim biçme makinelerini çalıştırarak işçilerin sesini bastırmaya çalışan DEM Partililere karşın, Hizmet İş Sendikası ve işçiler kararlı bir şekilde mücadelelerine devam edeceklerini ifade ettiler. Eyleme destek veren Diyarbakır halkı da işçilerin yanında olduğunu gösterdi.

Diğer yandan, Van'da da işçi kıyımının sürdüğünü belirten Hizmet İş Sendikası Van İl Başkanı Fatih Akdeniz, 55'inci gününde devam eden eylemin işçilere destek olmaya devam edeceğini söyledi. Akdeniz, sendikanın işçilerin haklarını sonuna kadar savunmaya devam edeceğini belirtti. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder