adscode
adscode
adscode

Hollandalı Plaj Voleybolcusunun Olimpiyat Katılımı Tartışma Yarattı

Hollandalı plaj voleybolcusunun 12 yaşındaki çocuğa tecavüz ettiği suçlamalarına rağmen 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'na katılması tepkilere yol açıyor.

Hollandalı Plaj Voleybolcusunun Olimpiyat Katılımı Tartışma Yarattı

2016 yılında hapis cezası yatan Hollandalı plaj voleybolcusu Steven Van De Velde'nin 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'na katılmasına tepkiler büyüyor. 12 yaşındaki bir çocuğa tecavüz etmekten hapis yatan Van De Velde, uluslararası platformlarda tartışma konusu haline geldi. Change. org'da başlatılan uluslararası kampanya kısa sürede 70 bin imzayı geçti. Amerikalı bir vatandaş tarafından başlatılan kampanya Türkçe'ye de çevrildi. Bu durum, Avrupa'da da büyük tepki çekti. Hüküm giymiş bir tecavüzcünün Olimpiyatlarda yer almasına tepki gösteren Lauren Muir, Steven Van De Velde'nin diskalifiye edilmesini talep ediyor. Muir, Van De Velde'nin Olimpiyatlardan men edilmesinin topluma açık bir mesaj olacağını düşünüyor.

Hollanda Voleybol Federasyonu Genel Müdürü Michel Everaert, Van De Velde'nin geçmişini bildiklerini ve bu kararı vermeden önce detaylı görüşmeler yaptıklarını belirtti. Van De Velde ise geçmişte yaptığı hatayı kabul ederek, "Bunu geri alamam, bu yüzden sonuçlarına katlanmak zorundayım" dedi. Paris Olimpiyat Komitesi, Van De Velde'nin Olimpiyat Köyü'nde kalamayacağı ancak yarışabileceği kararını verdi. Ancak bu durum tepkileri azaltmadı ve Van De Velde'nin olimpiyatlardan diskalifiye edilmesi için açılan imza kampanyası hızla büyümeye devam ediyor.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder