adscode
adscode
adscode

HSBC Türk Telekom İçin Yükselttiği Hedef Fiyatlarını Açıkladı

HSBC'nin Türk telekomunikasyon şirketleri Turkcell ve Türk Telekom hakkındaki raporu açıklandı. Turkcell için hedef fiyatını 135 TL'ye, Türk Telekom için ise 50 TL'ye yükselten HSBC, Turkcell'i Türk Telekom'a tercih ettiğini belirtti.

HSBC Türk Telekom İçin Yükselttiği Hedef Fiyatlarını Açıkladı

HSBC, dünyanın en büyük bankacılık ve finans hizmet kuruluşlarından biri olarak Türk telekomunikasyon sektörü hakkında olumlu bir rapor yayımladı. Rapora göre, Turkcell ve Türk Telekom hiperenflasyonist ters rüzgarlara rağmen reel büyüme göstermeye devam ediyor.

Turkcell'in mobil ve sabit hat hizmetlerinde fiyat artırma kabiliyetinin devam edeceği belirtilirken, Türk Telekom'un marj profili, temettü yokluğu ve diğer faktörler nedeniyle daha riskli bir oyun haline geldiği ifade edildi. HSBC, Turkcell için hedef fiyatını 135 TL'ye yükseltirken, Türk Telekom için hedef fiyatını 50 TL'ye revize etti.

Analistler, Turkcell'in güçlü kazanç ivmesi ve cazip değerlemesi ile öne çıktığını vurgularken, Türk Telekom'un kaldıraç üzerindeki baskı ve diğer faktörler nedeniyle daha riskli olduğunu belirttiler. HSBC, Turkcell için 'AL' tavsiyesini korurken, Türk Telekom için 'Tut' tavsiyesini sürdürdü. Raporda ayrıca enflasyondaki düşüş ve TL'deki istikrarın Turkcell ve Türk Telekom'un marjlarını ve döviz hedge maliyetlerini hafifleteceği öngörüldü. Turkcell ve Türk Telekom, reel büyümeyi destekleyen güçlü fiyatlandırma gücüne sahip oldukları için olumlu görünüyor.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder