adscode
adscode
adscode

HÜDA PAR 5. Olağan Kongresi Gerçekleşti

HÜDA PAR'ın \"Adil Sistem, Hakça Paylaşım\" sloganıyla gerçekleşen 5. Olağan Kongresi Kuzey Ankara Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapıldı. Kongrede Genel Başkan Zekeriya Yapıcıoğlu tekrar aday gösterildi.

HÜDA PAR 5. Olağan Kongresi Gerçekleşti

HÜDA PAR'ın 5.

Olağan Büyük Kongresi, "Adil Sistem, Hakça Paylaşım" sloganıyla Kuzey Ankara Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Kongrenin yapıldığı salona, partinin renklerindeki flamalar ve "Güçlü Aile, Ahlaklı Nesil, Temiz Toplum" yazılı bir pankartın yanı sıra Kobani bahanesiyle 6-8 Ekim 2014'te düzenlenen eylemlerde öldürülen Yasin Börü ve arkadaşlarının fotoğrafları da asıldı. Mevcut Genel Başkan Zekeriya Yapıcıoğlu, salona girişinde partililerce ayakta alkışlanarak tezahüratlarla karşılandı. Salonda bulunan partililer Filistin'e destek sloganları attı, tekbir getirdi. Sanatçılar tarafından şarkılar seslendirildi ve Kur'an-ı Kerim okundu.

Yapıcıoğlu, Gazze'de yaşanan zulme karşı partililerin her zaman üzerlerine düşeni yapmak için koşturduğunu dile getirerek küresel terörizme karşı birlik olunması gerektiğini vurguladı.

Yeni anayasa konusunda da konuşan Yapıcıoğlu, Türkiye'nin kendi anayasasını kendisinin yapması gerektiğini ve ana dilde eğitim hakkının temel bir hak olarak görülmesi gerektiğini söyledi. Yapıcıoğlu, aile meselesinin stratejik bir mesele olduğunu belirterek herkesi ailenin korunmasına yönelik bilinç hareket etmeye davet etti. Ayrıca eğitim sisteminin değiştirilmesi gerektiğini ve Maarif Modeli'nin olumlu karşılandığını ancak uygulamanın önemli olduğunu belirtti. Kongre sonucunda Zekeriya Yapıcıoğlu, tekrar HÜDA PAR Genel Başkanı seçildi. Kongreye çeşitli siyasi parti temsilcileri de katıldı. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin