adscode
adscode
adscode

İBB Grand Tarabya Oteli'nden İşgal Altındaki Araziyi Satışa Çıkardı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Grand Tarabya Oteli'nin işgal ettiği araziyi satışa çıkararak kaynak bulmaya çalışıyor.

İBB Grand Tarabya Oteli'nden İşgal Altındaki Araziyi Satışa Çıkardı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Roma gezisi ve konserlere yapılan lüks harcamalarla eleştirildikten sonra kaynak bulmak için bir satış kararı daha aldı.

Grand Tarabya Oteli'nin işgal ettiği 829 metrekarelik araziyi 398 milyon TL muhammen bedelle satışa çıkaran İBB, mülkiyeti kendisine ait olan bu araziyi geri almaya kararlı görünüyor.

İBB'nin borçlarının katlanması ve lüks harcamalar yapması nedeniyle eleştirilere hedef olması, belediyenin kaynak bulma ihtiyacını artırmış durumda. İGDAŞ'ın halka arzını planlayan İBB, taşınmaz satışlarıyla gelir elde etmeye çalışıyor. Gece kondu dahil birçok taşınmazı önceki satışlarda elden çıkaran İBB, şimdi de Grand Tarabya Oteli'nin işgal ettiği araziyi satışa çıkardı.

İstanbul Boğazı'na sıfır konumda olan ve denize nazır olan bu arazinin değeri yüksek. İBB'nin bu satışıyla ne kadar gelir elde edeceği ve borçlarını nasıl dengeleyeceği merak konusu.

İBB AK Parti Grup Sözcüsü Murat Türkyılmaz, belediyenin borçları konusunda endişelerini dile getirerek, iflasın eşiğine gelindiğini ve halka arz kararlarının bu nedenle alındığını belirtti.

İBB'nin bu satış kararının ardından ne gibi adımlar atacağı ve gelecekte nasıl bir mali politika izleyeceği büyük bir merak konusu olarak bekleniyor.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder