adscode
adscode
adscode

İç Tartışmaların Gölgesinde İsrail'in Hizbullah İle Güvenlik Anlaşması Arayışı

İsrail hükümetindeki bakanlar arasındaki fikir ayrılıkları ortaya çıkarken, Hizbullah ile güvenlik anlaşması arayışları devam ediyor.

İç Tartışmaların Gölgesinde İsrail'in Hizbullah İle Güvenlik Anlaşması Arayışı

İsrail'in güvenlik kabinesi toplantısında yaşanan tartışmalar, Hizbullah ile muhtemel bir savaş senaryosu ve anlaşma ihtimali üzerine odaklanmış durumda.

Güvenlik Bakanı Gallant, Hizbullah güçlerinin sınırdan çekilmesini içerecek bir anlaşmanın kabul edilebilir olduğunu belirtirken, Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir ise savaştan kaçınılması gerektiğini vurguladı ve Hizbullah ile anlaşmaya karşı çıktı.

Stratejik İşler Bakanı Dermer ise savaşı kazansa bile anlaşma imzalanması gerektiğini savunurken, Maliye Bakanı Smotrich ile Genelkurmay Başkanı Halevi arasında yaşanan gerginlik dikkat çekti. Başbakan Netanyahu ise Kuzey sakinlerinin evlerine dönmesini sağlayacak bir anlaşma arayışında olduklarını belirtti.

Gazze'de süren saldırıların yanı sıra Lübnan sınırında da gerginlik devam ederken, İsrail'in Hizbullah ile güvenlik anlaşması arayışları devam ediyor. İsrail ordusunun Lübnan'a yönelik operasyonel planlarını onayladığı bilgisi de kamuoyuna yansıdı. Hizbullah ile ilişkilerdeki gerginlik devam ederken, İsrail hükümeti arasındaki iç tartışmalar da ön plana çıkıyor.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder