adscode
adscode
adscode

İçişleri Bakanı Yerlikaya: \"Kadına Şiddetle Mücadelede Kararlıyız\"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, KEFEK Komisyonunda yaptığı bilgilendirme sonrası milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

İçişleri Bakanı Yerlikaya: \"Kadına Şiddetle Mücadelede Kararlıyız\"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonunda (KEFEK), Bakanlığının kadın erkek fırsat eşitliği politikaları ve kadına şiddetle mücadele çalışmalarına ilişkin yaptığı bilgilendirme sonrası milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Yerlikaya, özellikle Doğu illerinde kadına şiddet ve kolluk kuvvetlerinin suça karıştığı iddialarına tepki göstererek, suçlunun kıyafetine bakmadıklarını ve herkesi adalet önünde eşit değerlendirdiklerini belirtti. Yerlikaya, insan canının mukaddes olduğunu vurgulayarak, kadın, erkek ve çocuk ayrımı yapmadıklarını ifade etti.

Ayrıca, bölücü terör örgütü PKK'nın eleman temin etme konusundaki çalışmalara da değinen Yerlikaya, terör örgütünün kız çocuklarına yönelik istismarının da önemli bir sorun olduğunu söyledi.

Bakan Yerlikaya, hırsızlık olaylarında Türkiye geneli ortalamasının düşürüldüğünü ve olayların aydınlatılma oranının arttığını belirtirken, Türkiye'nin aile yapısının suçlara karşı dirençli hale geldiğini ve uyuşturucu kullanımının dünya genelinde düşük olduğunu ifade etti.

Son olarak, içişleri bakanlığının önemli görevlerinin önleme ve yakalama olduğunu dile getiren Yerlikaya, Türkiye'nin terörle mücadelesinde önemli adımlar attıklarını ve terör örgütlerinin faaliyetlerine son verme konusunda kararlı olduklarını belirtti.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin