adscode
adscode
adscode

İGA İstanbul Havalimanı CEO'su Avrupa'nın İlk Üçlü Paralel Pist Operasyonunu Planlıyor

İGA İstanbul Havalimanı CEO'su Avrupa'nın ilk üçlü paralel pist operasyonunu yapmayı planladığını açıkladı.

İGA İstanbul Havalimanı CEO'su Avrupa'nın İlk Üçlü Paralel Pist Operasyonunu Planlıyor

İstanbul Havalimanı CEO'su Selahattin Bilgen, Avrupa'nın ilk üçlü paralel pist operasyonunu gerçekleştirmeyi planladıklarını duyurdu. Avrupa Uluslararası Havalimanları Konseyi'nin 34. Yıllık Kongresi'nde konuşan Bilgen, İstanbul'un zengin kültürel dokusunu dünyaya tanıtmak için gururlu olduklarını belirtti.

İGA İstanbul Havalimanı'nın hızla büyüyerek dünyanın önde gelen havacılık merkezlerinden biri haline geldiğini söyleyen Bilgen, sürdürülebilirlik ve yeşil enerji konularında da önemli adımlar attıklarını vurguladı.

Eskişehir GES projesine yapılan 212 milyon avroluk yatırım ile tamamen yenilenebilir kaynaklarla çalışan bir havalimanı olmayı hedeflediklerini belirtti.

ACI Europe Genel Direktörü Oliver Jankovec, Avrupa genelinde turizm piyasasının salgın öncesi seviyeleri aştığını ancak bazı pazarların hala düşük seviyelerde seyrettiğini ifade etti.

Havalimanlarının kapasite disiplinine önem verdiklerini ve yapısal değişimlerin sektörü etkilediğini belirten Jankovec, talebin değiştiğini ve pandemi sonrası dönemde yeni bir döneme girildiğini aktardı.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder