adscode
adscode
adscode

İHH Gönüllülerinden Afet Eğitimi: Hazırlıklı Olmak Önemli!

İHH Afet Yönetimi Başkanlığı'na bağlı ekipler, Samsun'da olası deprem ve afet durumlarına hazırlık eğitimleri düzenledi. Karadeniz ve çevresinden gelen 120 gönüllü, çeşitli senaryolar üzerinde arama kurtarma eğitimi aldı.

İHH Gönüllülerinden Afet Eğitimi: Hazırlıklı Olmak Önemli!

İHH Afet Yönetimi Başkanlığı’na bağlı ekipler, olası deprem ve afet durumlarına hazırlık eğitimleri için Samsun'da faaliyetlerine devam ediyor. Karadeniz ve çevre illerden 120 gönüllünün katıldığı tatbikatta, arama kurtarma senaryoları üzerinde eğitimler gerçekleştirildi.

Enkazda kentsel arama kurtarma, su üstünde arama kurtarma, doğada kayıp arama kurtarma ve dere yatağında havai hatla yaralı kurtarma gibi çalışmalar yapıldı. Ekiplerin arama kurtarma becerilerini geliştirme ve tecrübe kazanma amacıyla düzenli olarak eğitimler düzenleniyor. İHH gönüllüleri, afet sonrasında ve kayıp vakalarında aktif olarak arama kurtarma çalışmalarına katılarak önemli bir rol üstleniyor.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat Depremleri, Fas Depremi, Libya Sel Felaketi, Afganistan Depremi ve Çanakkale Orman Yangını gibi çeşitli doğal afetlerde görev alan ekipler, kaza ve kayıp olaylarında da çeşitli çalışmalara destek sağladı. İHH ekipleri, eğitimli personeli ve donanımlı teçhizatlarıyla arama kurtarma operasyonlarına önemli katkılar sunmaya devam ediyor. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin