adscode
adscode
adscode

İkizce İlçesinde Yoğun Yağış Sonrası Sel ve Heyelanlar

Dün İkizce ilçesinde yaşanan yoğun yağış sonrası sel ve heyelanlar nedeniyle birçok mahallede su baskınları yaşandı. Belediye ekipleri ve AFAD, selin yol açtığı hasarları giderme çalışmalarını sürdürüyor.

İkizce İlçesinde Yoğun Yağış Sonrası Sel ve Heyelanlar

Dün kentin birçok noktasında yoğun yağış sonrası su baskınları yaşanırken, İkizce ilçesindeki Fatih, Merkez, Kocaman, Beylerce, Kutluca, Bolluk ve Kurtköy mahallelerinde heyelanlar oluştu. İlçenin birçok noktasında hasar meydana gelirken, birçok mahalle yolu da kapandı. Belediye ekipleri, selin hasara yol açtığı noktalarda çalışmalarını sürdürüyor. Çay Mahallesi'nde yaşayan Hatice Kocakoç da evinin önündeki menfeze düşerek sel sularına kapıldı. Bölgedekilerin ihbarıyla bölgeye sevk edilen arama-kurtarma ekipleri, Kocakoç'un cansız bedenine evinden 2 kilometre uzakta ulaştı. Ordu Valiliği, dün İkizce ilçesinde metrekareye 186,7, Çaybaşı ilçesinde 78,43, Ünye ilçesinde 89,8 kilogram yağış düştüğünü açıkladı. Yağışların etkisiyle 6 su baskını, 10 mahsur kalma ve 1 kayıp ihbarı yapıldığı belirtildi.

Çaybaşı Çayır Mahallesi'nde yaşanan Hatice Kocakoç'un sel sularına kapılması üzerine AFAD, itfaiye, jandarma ve belediye ekipleri olay yerine sevk edildi. Cansız bedenine ulaşılan Kocakoç'un yanı sıra Ünye-İkizce kara yolu heyelan nedeniyle kapanmış, ulaşım tali yollardan sağlanmaktadır. Belediye ekipleri ise yollarda, altyapı ve üstyapılarda meydana gelen hasarları giderme çalışmalarını sürdürmektedir.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, yağışların etkilerini hafifletmek için 615 personel ve 259 iş makinesi ile çalışmaların devam ettiğini belirtti. Güler, tüm kurumlar ve vatandaşlarla birlikte Ordu'da sel ve heyelanların yol açtığı hasarları giderme çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin