adscode
adscode
adscode

Ilgın’da Kentsel Dönüşüm Projesi Hızla İlerliyor

Ilgın ilçesindeki kentsel dönüşüm projesi hakkında Başkan Altay ve Başkan Apil’den açıklamalar

Ilgın’da Kentsel Dönüşüm Projesi Hızla İlerliyor

Ilgın ilçesinde gerçekleştirilen Osmanlı Kent Meydanı Dönüşümü Projesi hızla ilerliyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Ilgın Belediye Başkanı Ömer Apil, proje alanında incelemelerde bulunarak, çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

Başkan Altay, yaptığı açıklamada, Ilgın’ın deprem riski taşıyan bir ilçe olduğunu vurgulayarak, kentsel dönüşüm çalışmalarının şehir merkezini modern ve güvenli hale getireceğini belirtti. Projenin tamamlandığında Çukur Camii, Bedesten ve yeni alanın Ilgın’a ve Konya’ya yakışır bir görünüm kazanacağını ifade etti. 2025 yılı ortalarında tamamlanması planlanan projenin, şehre değer katacağını ve hizmete sunulduğunda Ilgın halkının beğenisine sunulacağını söyledi.

Ilgın Belediye Başkanı Apil de, projenin 200 gün gibi bir sürede tamamlanmasının hedeflendiğini ve deprem riski bulunan bölgelerin güvenli hale getirilerek hizmete sunulacağını dile getirdi. Proje, Ilgın ilçesinin tarihi, kültürel ve mimari mirasını koruma ve tanıtma amacıyla tasarlanmış olup, 26. 430 metrekarelik alanda 66 iş yerini kapsayan iki meydanı içermektedir.

Başkan Altay ve Başkan Apil, proje alanındaki incelemelerin ardından Ilgın Belediyesi’ni ziyaret ederek, ilçede yürütülen diğer çalışmalar hakkında istişarelerde bulundular. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin