adscode
adscode
adscode

İlk imzalar atıldı Suudi Arabistandan Türkiyeye yatırımlar akmaya başladı

Türkiye Suudi Arabistan İş Konseyi toplantısında Türk ve Arap yatırımcılar yaklaşık 1 milyar dolarlık yatırım anlaşması sağladı

İlk imzalar atıldı Suudi Arabistandan Türkiyeye yatırımlar akmaya başladı

Türkiye-Suudi Arabistan İş Konseyi toplantısında Türk ve Arap yatırımcılar yaklaşık 1 milyar dolarlık yatırım anlaşması sağladı. Bu yatırımların önümüzdeki 5 yıl içerisinde 800 milyar dolar seviyelerine çıkması düşünülüyor. Bu anlaşmalardan biri olarak ikili görüşmeler sonucunda 30 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımına imza atıldı. İlk etapta 30 milyon dolarlık yatırım Türkiye’ye gelecek.

Körfez ülkeleri son yıllarda Türkiye’ye yatırımlarını hızlandırdı. Özellikle; Suudi Arabistan, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri gibi körfez ülkelerinden ülkemize gelen yatırımlar arttı. Bu yatırımlar gayrimenkul, enerji, altyapı, lojistik gibi sektörlere yapılıyor. Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki dış ticaret hacmi ise bu yılın ilk yarısında 3,4 milyar dolara ulaştı. Öte yandan bu rakamın uzun vadede 30 milyar dolar seviyelerine çıkarılması hedefleniyor.

Bu doğrultuda Türkiye ile körfez ülkeleri arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi için yapılan iş forumları etkili oluyor. Türkiye’ye gelen yatırımcılar ülkemizde bulunan yatırım fırsatlarını değerlendirmek üzere ticari anlaşmalar gerçekleştiriyor. Suudi Arabistan, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri başta olmak üzere birçok körfez ülkesi Türkiye’de yatırım yapmak için kolları sıvadı.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından gerçekleştirilen Türkiye-Suudi Arabistan İş Forumu çarşamba günü gerçekleştirildi. İki ülkenin önde gelen iş dünyası temsilcileri İstanbul’da bir araya geldi. 250’nin üzerinde iş insanının katılımıyla düzenlenen forumda, iki ülke arasındaki ticaret hacminin artırılması için yeni fırsatlar ve yüksek potansiyele sahip sektörlere yapılacak büyük yatırımlar ele alındı. 

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder