İmalat Sanayisinde Eleman Sıkıntısı: Mobilya Sektörü Çözüm Arıyor

İmalat sanayisindeki eleman sıkıntısına çözüm bulmak için Mobilya Dernekleri Federasyonu ve Modoko Başkanları tarafından yapılan çağrılar.

İmalat Sanayisinde Eleman Sıkıntısı: Mobilya Sektörü Çözüm Arıyor

İmalat sanayisinde çalışanlara yönelik vergisel avantajlar sunulması ve meslek liselerinin teşvik edilmesi gerektiğini belirten sektör temsilcileri, eleman sıkıntısının devam etmesi halinde üretimde problemler yaşanabileceğini bildirdi.

Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Başkanı Ahmet Güleç, Türk mobilya sektörünün son 20 yılda dünya çapında başarılı bir performans sergilediğini söyledi. Türkiye'nin mobilya ihracatında 7'nciliğe yükseldiğini ve üretimde ilk 12 ülke arasına girdiğini belirten Güleç, sektörün önemine dikkat çekti.

Güleç, sektördeki istihdam sorununa dikkat çekerek, endüstri meslek liselerinin teşvik edilmesi gerektiğini ve imalat sanayisinde çalışanlara vergisel avantajlar sunulması gerektiğini ifade etti.

Diğer bir sektör temsilcisi olan Modoko Başkanı Koray Çalışkan da sektördeki eleman sıkıntısının arttığını ve bu durumun iç pazarda ve ihracatta sorunlara yol açabileceğini belirtti.

Çalışkan, gençlerin mobilya sektörüne yönlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak, sektörde çalışanların gelirlerinin arttığını ve birçok kişinin kendi işini kurabildiğini dile getirdi.

Eleman sıkıntısının devam etmesi durumunda ithalatın ve ürün fiyatlarının artabileceğine dikkat çeken Çalışkan, sektörde çalışmanın gençler için önemli bir fırsat olduğunu söyledi.

İmalat sanayisindeki eleman sıkıntısına çözüm bulmak için sektör temsilcileri tarafından yapılan çağrılar ve öneriler dikkate alınarak, sektördeki istihdam sorununun aşılması için adımlar atılması gerektiği belirtiliyor.