adscode
adscode
adscode

İmam Hatip Ortaokulu Öğrencileri Yabancı Turistlere Diyarbakır'ı Tanıttı

Şehit Halit Gülser Kız Anadolu İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, İngilizce eğitimleriyle Diyarbakır'ın tarihi ve kültürel mekanlarını yabancı turistlere tanıttı.

İmam Hatip Ortaokulu Öğrencileri Yabancı Turistlere Diyarbakır'ı Tanıttı

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen "Yoğunlaştırılmış Yabancı Dil Programı" kapsamında, Diyarbakır'daki Şehit Halit Gülser Kız Anadolu İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, İngilizce eğitimlerini kullanarak kentin tarihi ve kültürel mekanlarını yabancı turistlere tanıttı.

Okulda haftada 18 saat İngilizce eğitimi alan öğrenciler, İngilizce dil becerilerini geliştirmek için tarihi mekanları İngilizce tanıtmak için görevlendirildi.

UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki surlar, İçkale Müze kompleksi, Ulu Cami, Ongözlü Köprü ve Hasanpaşa Hanı gibi önemli mekanlarda haftada bir gün üç saat boyunca yabancı turistlere rehberlik yaptılar.

İngilizce öğretmenlerinden Kübra Birgül, öğrencilerin İngilizce dil becerilerini kullanarak turistlere Diyarbakır'ı tanıtmalarının özgüvenlerini artırdığını belirtti. Öğrenciler de bu deneyimin kendileri için çok önemli olduğunu ve Diyarbakır'ı tanıtmaktan mutluluk duyduklarını ifade ettiler.

Şehit Halit Gülser Kız Anadolu İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, yaz tatili boyunca yabancı turistlere Diyarbakır'ı tanıtmaya devam edeceklerini ve herkesi kenti ziyaret etmeye davet ettiklerini belirttiler.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin