adscode
adscode
adscode

İmamoğlu Instagram'a Erişim Engelini Eleştirdi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Instagram'a getirilen erişim engelini eleştirdi ve özgürlüklere yapılan müdahale olarak değerlendirdi.

İmamoğlu Instagram'a Erişim Engelini Eleştirdi

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından 2 Ağustos tarihinde Instagram'a erişim engeli getirildi. BTK'dan yapılan açıklamada, "Katalog suçlara uymadığı gerekçesiyle kapatıldı" denildi. Erişim engelinin ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Instagram'a getirilen kısıtlamayı canlı yayın yaparak eleştirdi. İmamoğlu, yaptığı açıklamada "Bugün yapılan kısıtlamayı özgürlüklere yapılan bir müdahale olarak görüyorum. Bunun bu ülkeye, milletimize hiçbir faydası yok. Lütfen kimsenin erişim haklarını kısıtlamayın" dedi. İmamoğlu'nun Instagram'ın avukatlığına soyunması ise vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı. İmamoğlu'nun İBB personelinin sigorta primini ödeyememesi ve SGK'ya 3,3 milyar TL borç bırakması eleştirilere neden oldu.

İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda da "Instagram bir an önce açılmalı, iletişimden sorumlu akıllar sansür birimi gibi çalışmayı bırakmalı" ifadelerini kullandı.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin