adscode
adscode
adscode

IMF: ABD'de Faiz Oranları ve Vergiler Hakkında Öneriler

IMF'nin ABD ekonomisi hakkında yaptığı öneriler ve Fed'in faiz politikası ile ilgili görüşleri.

IMF: ABD'de Faiz Oranları ve Vergiler Hakkında Öneriler

Uluslararası Para Fonu (IMF), ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz oranlarını 2024'ün sonlarına kadar düşürmemesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, hükümetin artan federal borcu yavaşlatmak için vergileri artırması gerektiğini söyledi.

IMF'nin yıllık "Madde IV" incelemesinde, güçlü ekonomik büyümeye rağmen ABD açıklarının arttığı ve vergi politikalarının gözden geçirilmesi gerektiği vurgulandı.

IMF Baş Ekonomisti Pierre-Olivier Gourinchas, Fed'in güçlü işgücü piyasası nedeniyle para politikasını değiştirmeye hazır olabileceğini ancak enflasyon riskleri göz önüne alındığında bu değişimin 2024'ün sonlarına kadar gerçekleşmesi gerektiğini belirtti.

Raporda, enflasyon verilerindeki yukarı yönlü risklerin dikkate alınması ve politika faizinin ancak enflasyon hedefine dönüşünün kanıtlanması durumunda düşürülmesi gerektiği ifade edildi. IMF ayrıca, Başkan Joe Biden'ın yıllık 400. 000 dolar eşiğinden daha az kazanan haneler de dahil olmak üzere vergileri artırması gerektiğini dile getirdi.

Cumhuriyetçiler ve Demokratlar arasındaki farklı görüşler nedeniyle vergi politikalarının gözden geçirilmesi ve mali ihtiyatlılık önlemlerinin alınması gerektiği vurgulandı.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder