adscode
adscode
adscode

IMF Başkanı ABD Ekonomisini Değerlendirdi

IMF Başkanı Kristalina Georgieva, ABD ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

IMF Başkanı ABD Ekonomisini Değerlendirdi

IMF Başkanı Kristalina Georgieva, ABD ekonomisine ilişkin 4. madde konsültasyonu kapsamındaki denetimin öncü bulgularının paylaşıldığı basın toplantısında ülke ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

ABD ekonomisinin dikkate değer bir şekilde güçlü olduğuna işaret eden Georgieva, faaliyet ve istihdamın beklentileri aştığını, enflasyonu düşürme sürecinin çoğu kişinin korktuğundan daha az maliyetli olduğunu dile getirdi.

ABD'nin gayrisafi yurt içi hasılasının pandemi öncesi seviyeyi aşan tek G20 üyesi olduğunu vurgulayan Georgieva, bunun hem ülke hem de küresel ekonomi için iyi olduğunu belirtti.

Bu yıl son çeyrekte geçen yıla göre yüzde 2 büyüme beklediklerini dile getiren Georgieva, orta vadede benzer bir büyüme hızının sürdürülmesini öngördüklerini aktardı.

Georgieva, enflasyonun Fed'in yüzde 2 hedefine doğru bir yolda olduğunu belirterek, çekirdek tüketici enflasyonunun bu yılın sonunda yüzde 2,5 olmasını ve 2025 ortasına kadar hedefe geri dönmesini beklediklerini bildirdi.

Önemli yukarı yönlü risklerin varlığını da kabul ettiklerini dile getiren Georgieva, Fed'in politika faiz oranlarını en azından 2024 sonuna kadar mevcut seviyede tutması gerektiği konusunda hemfikir olduklarını belirtti.

IMF Başkanı Georgieva, ABD ekonomisinin iyi gittiğini ve bunun da Fed'e politika faizini ayarlamak için önemli bir alan sağladığını belirterek, "Politika faizi, yalnızca enflasyonun sürdürülebilir bir şekilde yüzde 2 hedefine döndüğüne dair açık bir kanıt olduktan sonra düşürülmelidir. " ifadelerini kullandı.

Kristalina Georgieva, ABD enflasyonuna ilişkin IMF tahmininin Fed'in tahmininden biraz daha iyimser olduğunu belirterek, 2024 yılı içerisinde bir faiz indirimi potansiyelinin hala var olduğunu söyledi. Açıklamalarında, yüksek açıklar ve borçların ABD ve küresel ekonomi için giderek artan bir risk oluşturduğunu da vurguladı. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder