adscode
adscode
adscode

IMF Küresel Ekonomik Görünüm Raporu Yayımlandı

IMF'nin temmuz sayısında dünya ekonomisinin zor bir durumda olduğu belirtiliyor. Türkiye ekonomisinin büyüme tahmini de paylaşıldı.

IMF Küresel Ekonomik Görünüm Raporu Yayımlandı

Uluslararası Para Fonu (IMF), Dünya Ekonomik Görünüm Raporu'nun temmuz sayısını "Küresel Ekonomi Zor Bir Durumda" başlığıyla yayımladı. Rapor, küresel ekonominin nisan ayında yapılan tahminlerle uyumlu olarak 2024'te yüzde 3,2 büyümesinin beklendiğini belirtiyor. IMF'nin raporunda, küresel ekonominin gelecek yıl ise yüzde 3,3 büyümesinin tahmin edildiği aktarılıyor. Raporda, hizmet enflasyonunun dezenflasyondaki ilerlemeyi geciktirdiği ve para politikasının normalleşmesini zorlaştırdığı vurgulanıyor.

Enflasyona yönelik yukarı yönlü risklerin ve artan ticari gerilimler ile politika belirsizliği bağlamında faiz oranlarının daha uzun süre yüksek kalması ihtimalinin arttığı ifade ediliyor. Türkiye ekonomisinin bu yıl yüzde 3,6 ve gelecek yıl yüzde 2,7 büyümesinin beklendiği belirtiliyor. ABD ekonomisine ilişkin büyüme beklentisi düşürülürken, Euro Bölgesi ekonomisine ilişkin büyüme tahmininin ise arttığı ifade ediliyor. Önde gelen Avrupa ekonomileri için de büyüme tahminleri paylaşılıyor.

Yükselen piyasalar ve gelişmekte olan ülke ekonomileri grubunda ise Çin ve Hindistan ekonomilerine ilişkin büyüme beklentilerinin yükseltildiği belirtiliyor. Rusya ekonomisi için ise büyüme tahminlerinin revize edildiği ifade ediliyor.

IMF'nin raporu, küresel ekonomi ve ülke ekonomileri hakkında önemli bilgiler içeriyor ve ekonomiyle ilgilenen herkesin dikkatle incelemesi gereken bir kaynak olarak değerlendirilebilir. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder