İnegöl Ziraat Odası Başkanı Yaban Mersini Hasadını İnceledi

İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, yaban mersini tarlalarında inceleme yaptı ve üretim hakkında açıklamalarda bulundu.

İnegöl Ziraat Odası Başkanı Yaban Mersini Hasadını İnceledi

İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, hasadı başlayan yaban mersini tarlalarında inceleme yaptı.

Çelik, Tuzla Mahallesi’nde yaban mersini hasadı bahçesinde olduklarını belirterek, İnegöl'ün bereketli topraklarında yapılan hasatların önemine vurgu yaptı. Yaban mersininin bölgedeki önemli bir gelir kaynağı olduğunu ve verimli topraklarda yetiştiğini söyledi. Çelik, bölgenin bin 200 rakımında yaban mersini üretiminin yapıldığını ve yaklaşık 100 ton ürün elde edildiğini belirtti. Gelecek dönemlerde üretimin artması ve çevre köylerin de üretime dahil olmasıyla toplam üretimin 2000 tona çıkabileceğini ifade etti. Yaban mersininin yüksek rakım ve uygun toprak koşullarında yetiştiğini ve fiyatının 500 TL'ye kadar çıkabileceğini söyledi.

Ayrıca, yaban mersininin iç piyasada olduğu kadar yurtdışına da ihraç edildiğini ve birçok ülkeden talep gördüğünü belirten Çelik, bu meyvenin sağlık açısından da birçok faydasının bulunduğunu dile getirdi.