adscode
adscode
adscode

İngiltere Başbakanı Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesi'nde konuştu

Keir Starmer ve Emmanuel Macron'un açıklamaları

İngiltere Başbakanı Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesi'nde konuştu

İngiltere Başbakanı Keir Starmer, Oxfordshire kentinde düzenlenen Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesi'nin ardından basın toplantısı düzenledi.

Zirvenin başarılı ve verimli geçtiğini belirten Starmer, Ukrayna’nın enerji ihtiyaçlarını desteklemeyi de içeren birçok taahhüdün görüşüldüğünü söyledi. Moldova’yı Rus müdahalesinden korumak da dahil olmak üzere birçok konunun Avrupalı liderler tarafından ele alındığını belirtti.

Starmer, yasa dışı göçü engellemek için 84 milyon sterlinlik bir fon açıkladı ve bu paranın Afrika ve Orta Doğu’daki projeleri finanse edeceğini aktardı. İngiltere’nin yeniden Avrupa Birliği’ne katılma ihtimali üzerine de yorum yapan Starmer, daha yakın bir ilişki kurulabileceğini düşündüğünü ifade etti.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ise İngiltere ile AB ilişkilerinin yeniden başlatılmasını memnuniyetle karşılarken, yeni bir anlaşmanın seçilemeyeceği uyarısında bulundu.

Macron, İngiltere ve Fransa arasında eşsiz ve güçlü bir ilişki olduğunu vurgulayarak kararlaştırılan ve imzalanan şeylere saygı gösterilmesi gerektiğini belirtti. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder