adscode
adscode
adscode

İngiltere'de Göz Hastalığına Yakalanan Küçük Bebek: Aretria Bice

21 aylık Aretria Bice'nin gözlerindeki genetik anormallik nedeniyle yaşadığı zorlu mücadele

İngiltere'de Göz Hastalığına Yakalanan Küçük Bebek: Aretria Bice

İngiltere'de yaşayan 21 aylık küçük Aretria Bice, sevimli mavi gözleriyle doğdu ancak bir süre sonra gözlerinden biri süt rengine dönüştü ve ışığa duyarlı hale geldi. Yapılan testler sonucunda bilateral konjenital glokom teşhisi konulan Aretria, bir dizi acil ameliyat geçirdi. Ancak gözlerindeki fazla sıvıyı boşaltmak için yapılan tüp takılma işlemi başarısız oldu ve hatta bir tanesinde kan ağladı. Anne Louise Bice, kızının yaşadığı acıyı "korku filmlerinden çıkmış gibi hissettiğini" belirtiyor.

Aretria'nın annesi Louise Bice, bebeğinin gece gündüz gözlük takmak zorunda olduğunu ve hatta gece bile gözlüklerini çıkarmak istemediğini söylüyor. Hastane kokusundan korkan bebeğin birçok ameliyat geçirdiğini ve gözlerinin küçülmeyeceğini bilmelerine rağmen umutlarını kaybetmediklerini belirtiyor.

Louise, diğer ebeveynleri işaretlere dikkat etmeye teşvik ederek, başka çocukların aynı sorunu yaşamaması için herkesi bilinçlendirmeye çalıştığını söylüyor.

Glokomun, göz içi basıncının yüksek olması sonucu optik sinirin zarar görmesiyle karakterize edilen bir göz hastalığı olduğunu belirterek erken teşhisin önemine dikkat çekiyor.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder