adscode
adscode
adscode

İngiltere'de Yüzlerce Refakatsiz Mülteci Çocuk Kayboldu!

UCL ve Ecpat UK tarafından yapılan araştırma sonucunda İngiltere'de hükümet korumasındaki refakatsiz mülteci çocukların kaybolduğu ortaya çıktı.

İngiltere'de Yüzlerce Refakatsiz Mülteci Çocuk Kayboldu!

İngiltere merkezli University College London (UCL) eğitim kurumu ve Ecpat UK adlı sivil toplum kuruluşu, hükümet korumasındaki refakatsiz mülteci çocuklara dair yapılan araştırmanın sonuçlarını bugün yayınladı.

Araştırma, İçişleri Bakanlığı tarafından barındırılan ‘yüzlerce’ refakatsiz çocuğun kaybolduğunu ortaya koydu ve bu çocukların insan ticareti ve sömürü riski altında olduğunu belirtti.

Ecpat UK, İçişleri Bakanlığı’na ait mülteci otellerinin kapatılması sonucunda ortaya çıkan verilere dikkat çekerek, “Oteller açıkken 440 çocuk kaybolmuş, bunlardan 144'ü hala bulunamadı. Bu çocukların arasında 12 yaşında bir çocuk da bulunuyor ve 118'i hâlâ kayıp durumda” açıklamasını yaptı.

Raporu hazırlayan araştırmacılar, savunmasız çocukların kolayca teşhis edilebilen bir otele yerleştirilmesinin insan tacirleri için kolay bir hedef haline geldiğini belirtti.

Ayrıca eski bir İçişleri Bakanlığı otel çalışanı, otellerden üç insan ticareti vakası duyduğunu doğruladı ve gençlerle sahte hesaplar üzerinden iletişime geçen insan tacirlerinin varlığına dikkat çekti. Raporda detaylı bir araştırma yapılması ve çocukların bakımıyla ilgilenen profesyonellerle görüşmelerin devam etmesi talep edildi.

İnsan ticareti ve sömürü riskleri konusunda farkındalığın arttırılması ve çocukların güvenliğinin sağlanması için önlemler alınması gerektiği vurgulandı.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder