adscode
adscode
adscode

İngiltere'nin Netanyahu için İtirazını Geri Çekeceği İddiası

İngiltere'nin UCM savcısının Netanyahu hakkında yakalama kararı çıkartmasına yönelik itirazını geri çekeceği iddiası

İngiltere'nin Netanyahu için İtirazını Geri Çekeceği İddiası

İngiltere'nin, UCM savcısının Netanyahu hakkında yakalama kararı çıkartmasına yönelik itirazını geri çekeceği iddiaları gündemi sarsmaya devam ediyor. The New York Times gazetesinin iki yetkiliye dayandırdığı haberde, İngiltere'nin bu itirazı geri çekeceği öne sürüldü. İngiltere'nin yeni hükümeti, önceki hükümetin yaptığı itirazı hafta sonu geri çekeceği belirtiliyor.

İngiltere, UCM'ye sunulan beyanlarında Netanyahu ve Galant hakkındaki yakalama kararına karşı çıkabileceği dile getirilmişti. Ancak İngiltere Dışişleri Bakanlığı, UNRWA'ya sağlayacağı 21 milyon sterlinlik destek kapsamında ödemelere devam edeceğini açıkladı. Bu destek, Gazze ve Batı Şeria'daki acil ihtiyaç sahiplerine ve temel ihtiyaçlara yönelik projelere yönlendirilecek.

UNRWA çalışanlarının 7 Ekim 2023'teki saldırılarda yer aldığı iddialarının ardından İngiltere'nin desteğini durdurduğu hatırlatılarak, şimdi ise bu desteğin devam edeceği belirtildi. Haber metni, İngiltere'nin Filistin politikaları ve uluslararası ilişkilerdeki değişimler üzerindeki etkilerini ele alıyor.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder