adscode
adscode
adscode

İngiltere Parlamentosu Lideri Keir Starmer'den Uluslararası Görüşmelerde Değerlendirme

Keir Starmer, uluslararası görüşmelerde Rusya tehdidi, Ukrayna'ya askeri yardım ve Orta Doğu gelişmeleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

İngiltere Parlamentosu Lideri Keir Starmer'den Uluslararası Görüşmelerde Değerlendirme

İngiltere Parlamentosu Lideri Keir Starmer, göreve geldiği tarihten bu yana yaptığı uluslararası görüşmeler ve katıldığı NATO Zirvesi ile Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Starmer, Rusya tehdidinin devam ettiğini ve buna karşı nesiller boyu verilecek mücadeleye vurgu yaptı. Savunma bütçesinin gayrisafi milli hasılanın yüzde 2,5'ini oluşturması için çalışmaların yapıldığını belirtti. Ukrayna'ya askeri yardım miktarının yıllık 3 milyar sterlin olacağını ifade ederken, NATO üyesi bir Ukrayna görmek istediğini dile getirdi.

Orta Doğu'daki gelişmelerin de zirveler ve görüşmeler kapsamında ele alındığını aktaran Starmer, İran, Yemen'deki Husiler ve İsrail-Lübnan sınırındaki gerginlikleri masaya yatırıldığını söyledi. Ayrıca, İsrail ve Filistinli liderlerle yaptığı görüşmelerde Gazze'deki durumu ve acil ateşkes ihtiyacını vurguladı.

UAD'nin İsrail'in Filistin topraklarındaki uygulamalarının hukuki sonuçlarına ilişkin danışma görüşüne de değinen Starmer, iki devletli çözüme bağlılıklarını vurguladı.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder