adscode
adscode
adscode

İnşaat Sektöründe İstihdam Rekoru Kırıldı

TÜİK verilerine göre inşaat sektöründe yaşanan istihdam artışı rekor seviyeye ulaştı

İnşaat Sektöründe İstihdam Rekoru Kırıldı

TÜİK verilerine göre, Türkiye'de inşaat sektöründe çalışan sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11,1 artarak 1 milyon 823 bin 929'a çıktı. Bu artış, sektörde son 99 ayın en yüksek ücretli çalışan sayısına ve tüm zamanların ikinci en yüksek rakamına ulaşılmasını sağladı.

Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER) Yönetim Kurulu Başkanı Neşecan Çekici, inşaat sektöründe yaşanan hareketliliğin tüm ülkeye yayıldığını ve bu hareketliliğin 250 alt sektörü de olumlu yönde etkilediğini belirtti.

AYİDER Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Şişik ise inşaat sektörünün Türkiye'nin lokomotif sektörü olduğunu vurgulayarak, yeni projelerin başlamasıyla istihdamdaki artışın devam edeceğini ifade etti.

Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, inşaat sektörünün uzun yıllar boyunca üretim ve istihdama katkı sağlayacağını belirtirken Bahaş Holding CEO'su Abdüssamet Bahadır ise bu artışta kentsel dönüşüm projelerinin de etkili olduğunu söyledi. Türkiye'de inşaat sektöründe yaşanan bu olumlu gelişmeler, ekonominin büyümesine ve istihdamın artmasına katkı sağlamaya devam edecek. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder