adscode
adscode
adscode

Instagram Erişim Sınırlaması E-ticaret Hacmi Etkiledi

Türkiye'de Instagram'a getirilen erişim sınırlamasının e-ticaret üzerindeki etkileri

Instagram Erişim Sınırlaması E-ticaret Hacmi Etkiledi

Türkiye'de Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) kararıyla Instagram'a getirilen erişim sınırlaması, e-ticaret sektöründe günlük 1,9 milyar liralık bir hacmin etkilenmesine neden olabilir. Platformun ne zaman tekrar erişime açılacağı konusunda henüz bir açıklama yapılmadı.

Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Ekmekçi, Türkiye'de e-ticaretin yüzde 10'unun sosyal medya üzerinden gerçekleştirildiğini ve bu durumun günlük 1,9 milyar liralık bir e-ticaret hacminin etkilenmesine yol açabileceğini belirtti. Ekmekçi, influencerlar aracılığıyla oluşturulan trafiğin de bu hacmi etkileyebileceğini ifade etti.

Ekmekçi ayrıca, e-ticarette tüm kanalların önemli olduğunu vurgulayarak, sektörün yıl sonu hedefinin 3,4 trilyon liralık işlem hacmine ulaşmak olduğunu söyledi. Bu hedefe ulaşmada Instagram gibi önemli platformların kısıtlanmasının sektör için faydalı olmayacağını belirtti.

Sektör temsilcileri, Instagram erişim sınırlamasının e-ticaret üzerindeki etkilerini yakından takip ederek, bu durumun sektöre uzun vadeli etkilerini değerlendireceklerini belirttiler. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder