adscode
adscode
adscode

Instagram Türkiye'de Erişime Engellendi!

Instagram, Türkiye'deki katalog suçlarla mücadeleye aykırı hareket ettiği gerekçesiyle erişime engellendi. Türkiye Bilgi Teknolojileri Kurumu tarafından belirlenecek bir karara kadar kapalı kalacak.

Instagram Türkiye'de Erişime Engellendi!

Türkiye'de katalog suçlarla mücadeleye aykırı hareket ettiği gerekçesiyle önceki gün Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından erişime engellenen Instagram, kurallara uyana kadar kapalı kalacak. Instagram için 48 saatlik süre doldu. Instagram'da politika değişikliğine gidilmediği sürece Türkiye'de erişime kapalı kalacak. Kapatma kararı katalog suçlar kapsamına alındığı için mahkeme zorunluluğu ortadan kalktı. Instagram'a erişimin ne zaman açılacağı Türkiye Bilgi Teknolojileri Kurumu tarafından belirlenecek. ABD'li META grubuna ait sosyal medya platformu Instagram'ın paylaşımlarda uyguladığı çifte standartlı politikasına geçit verilmedi.

Daha önce defalarca kez Türkiye aleyhtarı içerikleri kaldırmayan META'ya ait şirketler Instagram ve Facebook'a bugüne kadar BTK tarafından yaklaşık 100 milyon TL ceza kesildi. Kesilen cezaların yarısı geç temsilci ataması yapıldığı için kesilirken, diğer yarısı da içeriklerle ilgili yasal süreçlere uymadıkları için uygulandı. Anadolu Yayıncılar Derneği: Instagram, ABD ve İsrail’in operasyon merkezi gibi!Instagram'ın Filistin tutumu bardağı taşıran son damla oldu.

Türk vatandaşlarının yaptıkları bazı paylaşımları sözde yayın ilkeleri çerçevesinde kaldıran ya da engelleyen platformun farklı ülkelerdeki benzer paylaşımlara ses çıkarmaması üzerine BTK re'sen harekete geçerek platforma erişim engeli kararı aldı.

TÜRKİYE'NİN TALEBİ ÇOK NET: İLKESEL DURUŞSorunun aşılması için Türkiye yapıcı bir tutum sergilerken, bu kapsamda önceki gün META'nın Türkiye'deki temsilcileri ile bir toplantı yapılarak Instagram'a talepler iletil. Devamını okumak için linke tıklayın: [Haberin Tamamı](haberinlinki. com).

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder