adscode
adscode
adscode

İnsülin Direnci Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Endokrinoloji uzmanı Dr. Gökhan Yazıcıoğlu, insülin direnci ve tedavi süreci hakkında bilgilendirme yaptı. İnsülin direncinin vücutta yağ depolamasını artırdığını ve ciddi hastalıklara yol açabileceğini vurguladı.

İnsülin Direnci Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Gökhan Yazıcıoğlu, insülin direncinin vücutta yağ depolamasını artıran bir durum olduğunu belirtti. İnsülin direnci, hücrelerin insüline iyi yanıt vermemesi ve kan şekeri düzeylerinin yükselmesine neden olabilir. Bu durum zamanla Tip 2 diyabete yol açabilir. Ayrıca insülin direnci obezite, kalp-damar hastalığı, karaciğer yağlanması gibi rahatsızlıklarla ilişkilendirilmektedir. Dr. Yazıcıoğlu, insülin direncinin belirtileri arasında uyku halinin yer aldığına dikkat çekerek, kilo vermenin zorluğuna da vurgu yaptı. İnsülin direnci seviyesinin kan testleriyle ölçülebileceğini ifade eden Dr. Yazıcıoğlu, doğru diyet ve egzersiz planlamasının önemine değindi. Tedavi sürecinin başarılı olması durumunda kilo vermenin daha kolay olduğunu ve kalp hastalığı riskinin azaldığını belirtti.

Sonuç olarak, insülin direnci önemli bir sağlık sorunudur ve uygun tedavi ve yaşam tarzı değişiklikleri ile önlenebilir ve kontrol altına alınabilir.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder