adscode
adscode
adscode

IOC Sözcüsü Eleştirilere Cevap Verdi

IOC Sözcüsü Mark Adams, Paris Olimpiyatları'nda kadın boks müsabakasında yarışan Cezayirli boksör Imane Khelif hakkındaki eleştirilere cevap verdi.

IOC Sözcüsü Eleştirilere Cevap Verdi

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Sözcüsü Mark Adams, Cezayirli boksör Imane Khelif'in 2023'te "cinsiyet uygunluğu testini" geçememesine rağmen 2024 Paris Olimpiyatları'nda kadınlar boks müsabakasında yarışmasıyla ilgili yapılan eleştirilere cevap verdi.

Khelif'in diskalifiye edilmesi ve yarışmaya devam etmesiyle ilgili yaşanan tartışmalara açıklık getiren Adams, IOC'nin kuralların değişmeyeceğini vurguladı. Ayrıca, önceki cinsiyet testlerinin 1999'da son bulduğunu ve her sporcunun ayrımcılığa uğramadan yarışma hakkı olduğunu belirtti. Khelif'in ve diğer sporcuların haklarını savunurken, herkesin spor müsabakalarında cinsiyet konusunda net olması gerektiğini söyledi.

Ayrıca, İtalyan boksör Carini'nin yaşadığı sakatlık hakkında da açıklamalarda bulunan Adams, her sporcunun sağlıklı ve güvenli bir şekilde yarışmaya devam etmesinden endişe duyduklarını dile getirdi. IOC'nin, sporcuların pasaportlarındaki cinsiyeti esas aldığını ve cinsiyet testlerine artık yer vermediklerini de açıkladı. Türkiye'nin yaptığı başvuruyu reddeden IOC, uygunluk kurallarının müsabakalar devam ederken değiştirilmemesi gerektiğini belirtti. Son olarak, Khelif'in diskalifiye edilmesinin keyfi bir karar olduğunu ve bu tür yaklaşımların iyi yönetişime aykırı olduğunu ifade etti.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder