adscode
adscode
adscode

Irak Dışişleri Bakanı'ndan Türkiye ve Suriye Arasındaki Normalleşme Sürecinde Sürpriz Gelişme

Irak Dışişleri Bakanı Fuat Hüseyin'in açıklamaları doğrultusunda Türkiye ve Suriye arasındaki normalleşme adımlarında sürpriz bir gelişme yaşandığı duyuruldu.

Irak Dışişleri Bakanı'ndan Türkiye ve Suriye Arasındaki Normalleşme Sürecinde Sürpriz Gelişme

Irak Dışişleri Bakanı Fuat Hüseyin, NATO Zirvesi sırasında Washington'da verdiği röportajda, Türkiye ve Suriye arasında arabuluculuk girişiminde bulunacaklarını duyurdu. Yakın zamanda Bağdat'ta gerçekleşecek toplantıda Türk ve Suriyeli yetkililerin bir araya geleceğini belirtti.

Suriye Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığı ise normalleşmenin iki ülkenin ve halkının ortak çıkarlarına hizmet ettiğini vurgulayarak, terör örgütleriyle ortak mücadeleye vurgu yaptı.

Türkiye ile olan ilişkilerin temelinin 2011 öncesindeki duruma dayandığını belirtti ve iki ülke arasındaki normal ilişkinin geri dönüşünü desteklediklerini ifade etti.

Bu açıklamaların ardından, Suriye Arap Cumhuriyeti'nin, Suriye-Türkiye ilişkilerinin düzeltilmesi için gösterilen çabalara olumlu yaklaşım sergilediği ve ilişkilerin geliştirilmesi için çeşitli girişimlere destek verdiği belirtildi.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder