adscode
adscode
adscode

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi'yi Kabul Etti

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, İsrail'e karşı sert açıklamalarda bulundu

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi'yi Kabul Etti

İran devlet televizyonunun haberine göre, Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, başkent Tahran'ı ziyaret eden Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi'yi kabul etti. Pezeşkiyan, görüşme sonrası İsrail ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Suikastın uluslararası hukukun ihlali olduğunu belirten Pezeşkiyan, İsrail'in bu hatasının cevapsız kalmayacağını belirtti. "Siyonistlerin bu küstahlığı cevapsız kalmayacak" ifadesini kullandı.

İran, bölgedeki ülkelere, İsrail'e karşı misilleme saldırısına müdahale etmeye kalkışmaları halinde kendilerinin de hedef alınacağını diplomatik kanallar aracılığıyla iletti.

Pezeşkiyan, İslam ülkelerine ortak hareket çağrısında bulunarak, İsrail'in Filistinlilere karşı saldırılarının durdurulması için birlikte hareket etmeleri gerektiğini vurguladı.

Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi ise Ürdün Kralı Abdullah'ın selam ve başarı dileklerini ileterek, ülkesinin İran ile iyi ilişkilerden yana olduğunu belirtti.

Safadi, Tahran'daki ziyaretinin amacının iki ülke arasındaki anlaşmazlıkları çözmek olduğunu ve İsrail'den İran'a veya tam tersine bir mesaj iletmek amacıyla gelmediğini belirtti. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder