İran Cumhurbaşkanlığı Seçimleri Türkiye'de de Yapılıyor

İran İslam Cumhuriyeti'nde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçimleri, Türkiye'de de 8 ayrı kentte sandık kurularak devam ediyor. Van'da Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı'nda da oy kullanma işlemi başladı.

İran Cumhurbaşkanlığı Seçimleri Türkiye'de de Yapılıyor

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopter kazasında hayatını kaybetmesinin ardından ülkede seçim kararı alındı. 4 adayın yarıştığı 14'üncü dönem Cumhurbaşkanlığı seçimi için İranlılar, yurt dışında da oylarını kullanıyor. Türkiye'de yaşayan İranlılar da, Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Erzurum, Trabzon ve Van'da kurulan 8 ayrı sandıkta oy kullanacak. Oy kullanma işlemi sabah saat 08. 00'de başladı ve saat 18. 00'da sona erecek. Van'da Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı toplantı salonunda oy kullanan İranlılar, seçimde umutlu olduklarını belirtti. Oda Başkan Yardımcısı Fevzi Çeliktaş, Türkiye'de ev sahipliği yaptıkları 8 sandıkta oy verme işleminin önemine dikkat çekti.

Bakmadan Geçmeyin