adscode
adscode
adscode

İran'da Cumhurbaşkanlığı Seçiminde Son Anket Sonuçları Açıklandı

İran'da yapılan kamuoyu yoklamasında cumhurbaşkanı seçimi için yapılan ankette öne çıkan adaylar ve seçmenlerin tercihleri açıklandı.

İran'da Cumhurbaşkanlığı Seçiminde Son Anket Sonuçları Açıklandı

İran'da yapılan bir kamuoyu yoklamasında, 28 Haziran'daki cumhurbaşkanı seçiminde yarışın ilk sırasında yüzde 33,1 ile reformist aday Mesud Pezeşkiyan, ikinci sırasında yüzde 28,8 ile Said Celili yer alırken diğer muhafazakar aday Muhammed Bakır Kalibaf ise yüzde 19,1 ile üçüncü sırayı aldı.

İranlı Öğrenciler Anket Ajansı (ISPA) tarafından 26 Haziran'da ülke genelinde yapılan anket sonuçlarına göre, 31 eyalette 18 yaş üstü 3589 kişiyle gerçekleştirilen ankette seçime katılacağını belirten seçmenlere hangi cumhurbaşkanı adayına oy vereceklerini sordu.

Ankete katılanların yüzde 31,1'i reformist aday Pezeşkiyan'a, yüzde 28,8'i eski Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Celili'ye oy vereceğini belirtti. Meclis Başkanı Kalibaf ise yüzde 19,1 ile üçüncü sırada yer aldı. Muhafazakar kanatta birliği güçlendirmek için adaylıktan çekilen diğer adaylar da ankette yer aldı. Katılımcıların yüzde 10,5'u "kararsız" olduklarını belirtirken, yüzde 1,7'si "boş oy" kullanacağını ifade etti. Ankete göre, katılımcıların yüzde 46'sı kesinlikle sandığa gideceğini belirtirken, yüzde 28,8'i hiç bir şekilde oy kullanmayacağını belirtti. Seçimlere katılacak olanların sayısının yüksek olması beklenirken, sonuçlar seçim gecesi merakla bekleniyor.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder