adscode
adscode
adscode

İran'da Hamas Lideri Haniye'ye Suikast

Hamas lideri İsmail Haniye'nin öldürülmesine dair uluslararası tepkiler

İran'da Hamas Lideri Haniye'ye Suikast

İran'ın başkenti Tahran'da, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, yeni cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'ın yemin törenine katıldıktan sonra kaldığı eve düzenlenen füze saldırısıyla öldürüldü. Olayın ardından dünya genelinden tepkiler yağdı.

İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney, Haniye'nin ölümüyle ilgili duygularını paylaştığı bir video yayınladı ve Suudi rejiminin bu suikastta rol oynadığını iddia etti.

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ise, İran'ın Filistin'e olan destek ve bağlılığını vurgulayarak, Haniye'nin yokluğunda da Filistin halkıyla birlikte olacaklarını belirtti.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, suikastı kınayarak birlik çağrısı yaparken, Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov ise gerilimin daha da tırmanmasına neden olabileceğini ifade etti. Diğer taraftan, Malezya, Çin, Katar ve Lübnan gibi ülkeler de olayı kınayarak bölgede daha fazla istikrarsızlık yaşanmaması için uyarılarda bulundu.

İsrail'in Menfaat Konseyi Üyesi Muhsin Rızai ise, İsrail'in büyük bir bedel ödeyeceğini söyleyerek, Haniye'nin ölümünün dünyayı daha iyi bir yer haline getireceğini savundu.

Yemen'deki Husilerin lideri Muhammed Ali el Husi ise, suikastı iğrenç bir terör suçu olarak nitelendirirken, İsrail Kültür Bakanı Amichai Eliyahu ise Haniye'nin ölümünü dünyayı temizlemek için bir fırsat olarak gördüğünü belirtti.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder