adscode
adscode
adscode

İran Dini Lideri Hamaney 4 yıl sonra Cuma hutbesinde konuşuyor

Son dakika... İran Dini Lideri Hamaney 4 yıl sonra Cuma hutbesinde konuşuyor

İran Dini Lideri Hamaney 4 yıl sonra Cuma hutbesinde konuşuyor

Son dakika...İsrail Ordusu dün gece Beyrut'a en güçlü bombardımanlarından birini gerçekleştirdi. Beyrut’un güneyinde arka arkaya şiddetli patlamalar yaşanırken, saldırının hedefinin Hizbullah Hareketi Yürütme Konseyi Başkanı Haşim Safiyuddin'in öldürüldüğü iddia edildi. Konuya ilişkin resmi bir açıklama henüz gelmedi. Öte yandan İran Dini Lideri Hamaney 2020'den bu yana ilk kez Tahran'ın merkezindeki İmam Humeyni Camii'nde cuma namazını kıldırıyor..

İSRAİL SALDIRISI SONRASI HAMANEY'DEN İLK AÇIKLAMA

Hamaney'in açıklamasından satır başları şöyle:

"Allah'ın selamı tertemiz 12 imamın üzerine olsun. Allah'ım senden yardım istiyorum ve sana tevekkül ediyorum. Hem yaptıklarımıza hem söylediklerimize dikkat edelim. Siz Müslümanlar birbirinizle gönül birliği kurarsanız Allah'ın merhameti sizleri de kapsayacaktır. Allah'ın rahmeti Allah tarafından indirilen bütün kullarını kapsamaktadır. Eğer Müslümanlar birlik olurlarsa Allah'ın izzeti ve hikmeti onları destekleyecektir."

"DÜŞMAN BAŞARILI OLURSA BAŞKA ÜLKELEREDE SALDIRACAK!"

"Bugün halklar uyandı. Bugün öyle bir gün ki İslam ümmeti düşmanların komplolarını yenebilir. Düşman aynı düşman. Çeşitli ülkelerde farklı şekilde düşmanlık yapıyor. Bazen silahla, bazen tebessüm ve gülücükle geliyor. Ama kontrol odası bir yerdedir, aynı yerden komuta ediliyorlar, aynı yerden Müslüman halklara saldırılmasını istiyorlar. Düşman başarılı olursa başka ülkelere de saldıracak.

İran'ın düşmanı Filistin Lübnan ve Irak'ın da düşmanıdır. Biz Müslümanlar yıllarca bu gerçeği görmedik ve sonuçları gördük. Bugün artık uyanık olmamız gerekiyor. Afganistan'dan Yemen'e, Gazze'den Lübnan'a kadar İslam ülkeleri sağlam bir şekilde hazırlıklı olmalı. "

"Filistin halkı savunma hakkına sahiptir. Uluslararası yasalar da Filistin'i savunmak durumunda. Bu işgalciler nereden geldi, Filistin halkı onlara karşı durma hakkına sahiptir. Hiçbir kurum Filistin halkına itiraz etme hakkınsa sahip değildir. Kimse Hizbullah ve Lübnan'a kimse itiraz edemez. Bu hem İslami hükümdür hem de aklın kanunudur. Filistinliler kendi topraklarını savunuyor. Onları savunmak da yasalara uygundur.

Aksa Tufanı doğru bir hareketti ve Filistinlilerin hakkıydı. Lübnanlıların Filistin halkını savunması bu çerçevededir, mantıklıdır ve meşru savunmadır.  Bu İsrail'e vereceğimiz en hafif ceza. İslam Cumhuriyeti elinden gelen vazifeyi en büyük kararlılıkla yerine getirecek. Acelecilik yapmayacağız."

Haberin Ayrıntıları Geliyor...

Son dakika gelişmelere anında ulaşmak için Haber7 uygulamasını akıllı cihazlarınıza (iOS, Android) kurabilir, Twitter’da @Haber7 hesabını takip edebilirsiniz.

App Store Google Play Takip Et