adscode
adscode
adscode

İran Dışişleri Bakanı Suikast Sonrası İsrail'e Sert Tepki

İran Dışişleri Bakanı Ali Bakıri, Pakistan Dışişleri Bakanı ve Hamas Siyasi Büro Başkanı Heniyye ile telefonda görüştü. Bakıri, İsrail'in suikastına karşı İslam ülkelerine çağrıda bulundu.

İran Dışişleri Bakanı Suikast Sonrası İsrail'e Sert Tepki

İran Dışişleri Bakanı Ali Bakıri, Pakistan Dışişleri Bakanı Dar ile Hamas Siyasi Büro Başkanı Heniyye'ye Tahran'da düzenlenen suikasta ilişkin telefonda görüştü. Bakıri, İran'ın suikasta verilecek karşılıkla ilgili de net ifadeler kullanarak İslam ülkelerine çağrıda bulundu.

Heniyye'nin İran'ın misafiri olarak Tahran'da bulunduğuna dikkati çeken Bakıri, İsrail'in saldırılarının kapsamının Yemen, Lübnan ve Tahran'ı da kapsayan şekilde genişlediğini belirtti. İsrail'in Heniyye'yi Tahran'da hedef alarak İran'ın "büyük kırmızı çizgisini" aştığını ifade eden Bakıri, bu eylemin iki sonucunun olacağını söyledi.

Bunlardan birinin "İran'ın bu suça kesin şekilde yanıt vermesi" diğerinin de "İsrail'in şeytani eylemleriyle bölgede istikrarı ve güvenliği bozacak eylemlerini artırması olacağını ve buna karşı İslam ülkelerinin sessiz kalmaması gerektiğini" kaydetti.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder