İran ile Malezyalı liderler Gazze konusunu görüştü

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ile Malezya Başbakanı Enver İbrahim, ABD ve batılı ülkelerin, İsrail'e Gazze'de sivillere yönelik saldırılarına rağmen destek vermelerinin insan hakları ve ateşkes iddialarına aykırı olduğunu vurguladıl

İran ile Malezyalı liderler Gazze konusunu görüştü

İranlı Öğrenciler Haber Ajansı'na (ISNA) göre, Pezeşkiyan ile İbrahim yaptıkları telefon görüşmesinde Filistin'deki son gelişmeleri değerlendirdi.

İki lider, İsrail'in Gazze'de sivillere yönelik saldırılarına rağmen ABD ve bazı batılı ülkelerin, "silah" ve "medya" desteği vermelerinin insan hakları ve ateşkes iddialarına uymadığınının altını çızdiler.

İsrail'in saldırılarının sonlandırılması için İslam ülkelerinin işbirliğinin önemini dile getiren liderler, bu alanda İslam İşbirliği Teşkilatı'nın (İİT) çabalarını önemine değindiler.