İran kabul etti! "Şampiyonluğa engel olduk"

Tüm Spor - İran Futbol Federasyonu Başkanı Mehdi Tac, 2015'te Traktör Tebriz kulübünün şampiyonluğunu engelleyen olaylardan dolayı özür diledi.

İran kabul etti! "Şampiyonluğa engel olduk"

İran Futbol Federasyonu Başkanı Mehdi Tac, Güney Azerbaycan Türklerinin temsilcisi Traktör Tebriz kulübünden özür diledi.

Federasyon Başkanı Tac, 2015 yılının Mayıs ayında İran futbol şampiyonasının final maçı sırasında Traktör Tebriz'in şampiyon olmasına engel olunduğunu kabul etti.

2015 yılında son tur öncesinde lig tablosunun lideri olan Traktör Tebriz ile Tahran’ın Neft takımı arasındaki maç 3-3 berabere bitmişti.

Karşılaşmanın son dakikalarında verilen yanlış bilgi sonucunda Güney Azerbaycan temsilcisi kendisini şampiyon ilan ederek oyunu sadece skoru koruyarak tamamlamaya çalışmıştı.

Aynı dakikalarda oynanan “Saypa” ve “Sepahan” takımları arasındaki maçın sonucu her şeyi değiştirdi. “Saypa”yı 2-0 yenen “Sepahan” İran şampiyonu olmuştu.

O gün, Traktör Tebriz ile Neft arasındaki maçın oynandığı stadyumda internet ve telefon ağı kesilmiş, hakemler Traktör Tebriz takımına karşı kasıtlı hatalı kararlar vermişti.

Traktör Tebriz'in şampiyonluğunun önüne geçmek için atılan bu adımlar komplo olarak değerlendiriliyor.