İşçi Partisi Tarihi Zafer Kazandı

İpsos UK'in açıkladığı çıkış anketine göre, İşçi Partisi 410 milletvekiliyle iktidar oldu. Muhafazakar Parti'nin sandalye sayısı ise 131'e düştü.

İşçi Partisi Tarihi Zafer Kazandı

İngiltere genel seçimlerinde büyük bir sürpriz yaşandı. Araştırma şirketi Ipsos UK'in açıkladığı çıkış anketine göre, İşçi Partisi 650 sandalyeli Avam Kamarası'nda 410 milletvekiliyle iktidar oldu. Bu sonuç, İşçi Partisi'nin tarihi bir zafer elde ettiğini gösteriyor. Önceki seçimde 365 milletvekili çıkaran iktidardaki Muhafazakar Parti ise sandalye sayısını 131'e düşürdü. Aşırı sağcı Reform UK Partisi 13, Liberal Demokrat Parti 61, İskoçya Ulusal Partisi 10, Yeşiller Partisi ise 2 sandalye kazandı. 50 milyon seçmenin bulunduğu ülkede, seçmenler dün Avam Kamarası'nın yeni milletvekillerini belirlemek için sandığa gitti. Oy kullanma işlemi akşam saatlerinde sona erdi ve seçim sonuçları sabah saatlerinde netleşmeye başladı. Bu seçim İngiltere siyasetinde önemli bir dönüm noktası olabilir ve ülkenin geleceği üzerinde belirleyici etkileri olabilir. .